Hytter og bruk

Stangnes-bilder-web17

Eldstua

Stangnes-del221
Stangnes-bilder-web20

Stampen og badstua

Stedets gamle potetkjeller benyttes til vedfyrt badstu. Ved siden av badstua ligger badestampen. Å legges seg i badestampen etter en lang dag i skog og mark eller en dag på havet gjør godt. Et godt stampbad starter med en frisk dukkert i sjøen, gjerne krydret med litt skrik og skrål.

Stangnes-bilder-web14

Stangnes-bilder-web3


Stangnes-del206














Stangnes består av tre hyggelige små hytter; Bergestua, Stangnesstua og Bakkestua med henholdsvis bruttoareal på 39, 26 og 26 kvm Hyttene har innlagt strøm og sommervann. Alle har enkle kjøkkenløsninger, med kjøleskap og fryser. Hyttene har eget redskapshus med utedo og vedskjul.

En liten hyggelig lekestue hører også til på plassen.

Like inntil Bergestua ligger Sjåen. Det er et større uthus med en liten innredet stue med soveplasser.

Ved sjøen ligger naustet. Her kjenner du duften av saltet klippfisk og god gammeldags tjære. Her er det plass til to småbåter og mye utstyr for fiske-, båt- og sjøliv. Ved naustet ligger en gammel matkjeller. Denne er bygd om til vedfyrt badstu. Her er også badestampen plassert.

På Flathaugs gamle fjøstufter ligger Eldstuen. Eldstuen  benyttes som samlingssted med felles spiseplass og grill med åpen ild. Her er det god plass til over 20 personer.

Stangnes har tilsammen 15 overnattingsplasser.

IMG_0325

Hurtigruten passerer rett utenfor Stangnes. Sørgående og nordgående båt ser du hver kveld.

Bilde av Stangnes på 1950-tallet. Fullt av hesjer. Det lange hvite bygget t.v. var fjøs og løe. Huset midt på bildet, 50 meter fra sjøen, stod våningshuset på Stangnes. Disse bygningene er borte i dag. Da våningshuset blåste på sjøen i noen  harde stormkast flyttet familien på Stangnes til byen. De tre sønnen Gisle, Asbjørn og   Hartvig Sørensen  bygget senere hver si  hytte på stedet; Bakkestua, Stangnestua og Bergestua. De står der i dag, godt bardunert til bakke  og berg.

   2013-2020 © Tindre AS